Jdi na obsah Jdi na menu
 


Praha 2009

 ObrazekJupííí!!! Poslední víkend prázdnin. Za jiných okolností by z nás nezářilo takové nadšení, neboť po něm začíná velké většině členům naší rodinky v Kristu škola. Ale tento víkend byl vyjímečný v tom, že jsme jeli na výlet do Prahy, na který jsme se už delší dobu těšili. A abychom si to náležitě užili a mohli v Praze strávit delší dobu, jeli jsme už ve čtvrtek vlakem. Někteří na nás již čekali v Praze.

 Radost jsme měli i se samotné cesty vlakem. Do cíle jsme dorazili večer. Byli jsme unavení z cesty a naše kroky směřovaly přímo na ulici Soukenickou do sboru církve bratrské. Tentokrát to nebylo důvodem našeho zapálení pro Krista a touha sdílet se s bratry a sestrami jiného sboru, ale že jsme se potřebovali na večer uchýlit do bezpečí a hlavně si taky odpočinout a nabrat síly do dalších dnů.

 Každé ráno jsme si připravili společnou snídani z toho, co nám naši předsedové ulovili v ,,divoké džungli“. 

 ObrazekV pátek po snídani jsme hned vyrazili na parník, s kterým jsme měli doplout po Vltavě do Zoo v Tróji. A stihli jsme ho tak tak. V zologické zahradě jsme se rozdělili a každý šel vlastní trasou. Viděli jsme slony, žirafy, šelmy, gorily, plazy, hrocha a mnoho dalších zvířat. Nestihli jsme ovšem projít celé zoo, protože bylo velké a nohy nám přestávaly sloužit. Také proto se ke konci prohlídky rapidně zvyšoval počet zastávek na občerstveních...

 
 

 Večer, když se celé město skrylo do tmy, vyrazili jsme do ulic. Samozřejmě ne pařit :-), ale kochat se večerní Prahou. A po večerní procházce jsme se v pozdních hodinách vrátili do našeho útočiště na Soukenické. Všichni jsme ihned zalehli do našich pelechů a tvrdě usnuli po tak namáhavém dni.

 Další den jsme se vydali před radnici čekat na Davida a Janku. Ale jelikož každý chtěl shlédnout nebo navštívit něco jiného, tak jsme se opět rozdělili a každý se vydal jiným směrem. ObrazekFandové hudebních nástrojů navštívili většinu hudebnin v Praze a své nadšení neskrývali. A jiná část se vydala na exkurzi do pražských zahrad. Po vydatném obědě jsme se sešli na Petříně, kde jsme si mohli Prahu prohlédnout i shora. Před prohlídkou nám neunikl ani Pražský hrad. A večer nás čekalo nakupování v Paladiu, co ž je největší obchodní centrum v Praze. No, trochu se to zvrtlo. Místo nakupování jsme vyzkoušeli všechny možné výstřelky.


A nastal den další. Den odpočinku. Neděle. Došlo i na to, že jsme se šli podívat do místního sboru. Neměli jsme to ovšem moc daleko. Stačilo vyjít jenom pár schodů o patro výš. Na bohoslužbách jsme vystoupili se dvěma písněmi a pomalu se blížil čas našeho odjezdu. Ještě jsme se vydali si dát dobrý oběd a sešli jsme se u ,,koně“. Po příjemné procházce nás již nevyhnutelně čekal odjezd domů.

 V Praze nám bylo všem moc dobře. Krásně nám po celou dobu svítilo sluníčko a svítilo nám i slunce Kristovy lásky. Mohli jsme i načerpat. Každý podvečer a ráno jsme měli zamyšlení. Přemýšleli jsme nad městy z Bible.

 Pán Bůh nám dal možnost prožít moc krásný výlet. Děkujeme!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář